Veelgestelde vragen

Alles wat je moet weten over onze droogbloemen.

Hoe lang gaan droogbloemen mee?

Ongeveer 6 maand tot een jaar, afhankelijk waar je je boeketje plaatst kunnen ze nog langer meegaan! Droogbloemen zijn echt prachtige bloemen voor in huis. Even ter vergelijking, een boeket verse bloemen blijft gemiddeld ongeveer 10 dagen goed. Vers schitteren bloemen even, gedroogd heb je ze voor ‘t leven.

Waar plaats je best je droogbloemen?

Droogbloemen houden niet van vocht, je kan ze dus best niet op je badkamer zetten maar fleur je woonkamer of slaapkamer op met een leuk boeketje. Droogbloemen houden ook niet echt van de zon, vermijd dit dus best. De zon zorgt voor verkleuring en kan ervoor zorgen dat je boeket eerder uitvalt.

Onderhoudtips

Droogbloemen hoef je niet te wateren, hier houden ze al helemaal niet van. Je hoeft ze alleen maar te bewonderen. Ideaal dus als de verse bloemen vergeten worden wanneer ze water nodig hebben. Droogbloemen hebben niet veel verzorging nodig, enkel wat liefde!
Droogbloemen zijn broos & kwetsbaar, wil je ze in een ander vaasje plaatsen? Neem ze dan voorzichtig met de steel vast maar verplaats ze niet te veel. 

Zit er wat stof op je droogbloemen? Neem de haardroger, zet hem op de zachtste en koudste stand en blaas je droogbloemen af.

Pampas

Heb je pampas in huis? Een goede manier om je pampasgras langer mooi te houden en ervoor te zorgen dat er minder pluisjes van vallen is door er haarlak op te spuiten. Dit doe je door op ongeveer 30 cm afstand haarlak op de pluimen te spuiten en ze al spuitend rond te draaien.

 
Titel toevoegen.jpg

De afgelopen decennia waren droogbloemen helemaal uit de mode. Gelukkig is die tijd voorbij! Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit een eigentijds interieur en helemaal terug van weggeweest! De ideale manier om je huis wat op te fleuren.